Избраха Рая Назарян за председател на парламента

Със 131 гласа "за"

20.06.2024 | 11:28 Редактор: Тодор Петров

Рая Назарян от коалицията ГЕРБ-СДС бе избрана за председател на Народното събрание. Това стана със 131 гласа "за" от общо гласували 234-ма народни представители. 

"Против" бяха 66, а "въздържали се" - 39. Избирането ѝ стана факт, след като днес от "Има такъв народ" решиха, че ще подкрепят кандидатурата на ГЕРБ-СДС.

Избирането ѝ доведе до напрежение в пленарната зала, а Асен Василев от ПП-ДБ взе думата, без да му бъде дадена такава от временния председател Силви Кирилов.

"С днешното гласуване се дава възможност за нормално развитие на политическите процеси и ефективното функциониране на държавната власт. НС е единствената платформа за легитимиране на изпълнителната и законодателната власт. Обща отговорност на всеки народен представител е да даде възможност за нормализиране на политическите процеси и да отговорим на очакванията на обществото за стабилност", бяха първите думи на Назарян като председател на НС.

На мен може да разчитате за диалогичност, справедливост, равнопоставеност и безусловно спазване на законите и правилниците, подчерта тя.

Вижте повече в репортажа на Аксения Мирчева.


1
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 6 дни
ИТН се проявиха като патерица на ГЕРБ и ДПС. Вчера се клеха, че социолозите не познали и днес се обърнаха Сигнализирай за неуместен коментар