Тошко Йорданов: Искаме третия мандат, за да представим експертен кабинет

Депутатът от ИТН атакува словесно ПП-ДБ

20.06.2024 | 11:38 Редактор: Искра Ангелова
Тошко Йорданов: Искаме третия мандат, за да представим експертен кабинет

Предполагам, че всички си давате сметка как изглеждаме тук - като една разпасана команда, която не може нищо да свърши. Ставаме все по-жалки. Това каза Тошко Йорданов от ПГ на "Има такъв народ" от трибуната на НС.

"Вчера Слави Трифонов публично и съвсем ясно обяви, че "Има такъв народ" няма да подкрепи нито първия мандат на ГЕРБ, нито втория на ДПС. Повтарям го, защото група социолози бяха абсолютно убедени, че ние ще подкрепим първия мандат. Ние искаме третия мандат, за да представим експертен кабинет, който ако залата подкрепи - ще има правителство, което ще решава проблемите на България с ясна програма. Ако няма - ще пратите държава на избори", допълни той.

Но по думите му, за да се случи това, президентът Румен Радев трябва да започне да раздава мандатите.

"Този цирк трябва да приключи. Тези, които стояха в скута на Пеевски и в кабинета на Борисов, партията, която започва с "П", патици, са истински доказани шаврантии в този парламент. Така че може да направите мандат, те знаят как да ви контролират, вие знаете как да им се отблагодарявате", подчерта Йорданов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 6 дни
ИТН много искат да управлят с Пеевски и Борисов, но с третия мандат. Тогава ще е некоалиция. Сигнализирай за неуместен коментар