Пеевски: Рушим държавността, парламентът трябва да тръгне

Бойко Борисов не си спази думата и ние не му вярваме, заяви Кирил Петков

20.06.2024 | 10:41 Редактор: Вяра Димова
Пеевски: Рушим държавността, парламентът трябва да тръгне

Според председателя на ДПС Делян Пеевски страната ни се руши и някои от политическите партии вече провеждат предизборната си кампания.

"Рушим държавността, да бъдем отговорни към хората", обърна се Пеевски към народните избраници, упреквайки ги в неуспешния избор на председател на 50-ото Народно събрание, предаде БГНЕС.

"Парламентът трябва да тръгне. Дали ще има правителство или не, е тема след това и има конституционна процедура", добави още Пеевски.

Видяното през последните девет месеца беше, че имахме едно работещо правителство на акад. Николай Денков. Бойко Борисов не си спази думата. Ние не му вярваме. Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков преди днешното заседание на парламента.

Той подчерта, че оттук нататък "Продължаваме промяната" ще бъдат "една много предсказуема опозиция и ще се върнат към основата, която предлагат на своите избиратели". Петков смята, че е задължение на първата политическа сила да намери своето мнозинство. Според него правителство с третия мандат, както предлага Слави Трифонов, е екзотика.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)