ПП-ДБ: ГЕРБ и ДПС да направят правителство, вече няма зад кого да се скрият

А не да се правят на жертви, настоя  Николай Денков 

19.06.2024 | 09:42 Редактор: Тодор Петров

"Всяко НС трябва да започва с надежда, че ще бъде избрано правителство, което ще работи в полза на хората на бизнеса. За съжаление, с всеки следващи избори тази надежда бързо избледняла. През последните 6 избора за три години само ПП-ДБ успяхме да съставим редовно правителство, и то два пъти. Никоя друга сила не пое отговорност и затова сега плащаме висока политическа цена. Тези две правителства бяха сваляни със задружните усилия на ГЕРБ, ДПС и ИТН", заяви депутатът от ПП-ДБ Николай Денков от парламентарната трибуна в първия ден на 50-ия парламент.

"ГЕРБ и ДПС са първа и втора политическа сила, а ИТН най-често гласуваше с тях по ключовите решения. ГЕРБ и ДПС получиха възможност да съставят правителство, в което Борисов и Пеевски да имат решаваща дума за провежданите политики и кадрови решения. Сега е време да поемат политическа отговорност и да съставят правителство, защото няма зад кого да се скрият. А не да се правят на жертви", настоя бившият премиер.

От ПП-ДБ увериха, че са си извадили поуките от грешките и ще работят упорито, за да върнат доверието на гражданите. Според Денков то било изгубено заради коалицията с ГЕРБ и за хората изглеждало, че от ПП-ДБ са се отказали от борбата с корупцията.


4
0 rate up comment rate down comment 0
Цветелин
преди 1 седмица
ах и вие ще намажете, сега със сигурност търсите начин Сигнализирай за неуместен коментар
3
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 седмица
Денков, когато ти ни излагаше пред чужденците и се пъчеше да обясняваш, че :" България няма значение. Важното е Русия да страда."( цитат от Денков), кой беше реалният премиер? Не беше ли Пеевски? Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
Евгени
преди 1 седмица
големите разбирачи от пп и дб Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
Ани
преди 1 седмица
Вие като сте толкова готини, що не събрахте достатъчно гласове? Сигнализирай за неуместен коментар