ДПС: Хората не искат нови избори, ще продължим неотклонно да подкрепяме Украйна

Между политиците и дневния ред на обществото е изкопана пропаст, заяви Йордан Цонев

19.06.2024 | 09:45 Редактор: Толя Стоянова

"Движението за права и свободи през този месец работи на терен със своите кандидати и своя актив. Чухме какво ни казват хората - между политиците и дневния ред на обществото е изкопана пропаст, не искат нови парламентарни предсрочни избори. Искат да спрем цикъла от шест последователни парламентарни избора в рамките на три години. Искат решаване на техните проблеми", заяви депутатът от ДПС Йордан Цонев по време на първото заседание на 50-ото Народно събрание.

По думите му решаването на кризата минава през стабилно правителство.

"Българите потвърждават евроатлантическия избор на България. ЕС не е само ценностен избор, той е най-важният инструмент, чрез който да повишаваме жизненото равнище. Нашите граждани са силно разтревожени за сигурността си в този размирен свят", коментира Цонев.

Според него членството ни в НАТО дава сигурност на българските граждани, а изборът на евроатлантизма е екзистенциален избор за нашата родина.

"Парламентарната група на ДПС ще участваме активно в тази политика. От нас може да очаквате много ясна и предвидима политика - това, което правехме през всички тези години. Ще продължим неотклонно да подкрепяме Украйна. Това освен ценностен избор е и избор за сигурност в Европа", подчерта Цонев.


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 седмица
Кой ви каза, че не искаме избори? ДПС управлява България от близо 30 години, не е излизало от управлението. Естествено, че подкрепяте Украйна...Щом е срещу България, ДПС винаги е " за"? Нали поради участието ни във войната на новата " Ялта" ДПС разчита България да бъде предадена на салфетката на Турция? Как няма да е подкрепя Украйна?Сега зако ДПС , ГЕРБ и ППДБ ни разоръжиха армията- защото територията се подготвя за окупация и предаване на южната ни съседка. Сигнализирай за неуместен коментар