ГЕРБ: Ще участваме единствено в правителство на споделената отговорност, иначе - избори

"Готови сме да водим диалог", заяви Тома Биков

19.06.2024 | 09:32 Редактор: Вяра Димова

Резултатите от предсрочните избори за 50-ото НС определиха ГЕРБ-СДС като първа политическа сила. Резултатът ни ангажира с отговорност. Приемаме първото място като сложна задача. Резултатите показват, че след 4 години на политическа и обществена конфронтация, голяма част от българските граждани изобщо не гласуваха. Това каза Тома Биков от ПГ на ГЕРБ-СДС от парламентарната трибуна в първия работен ден на 50-ия парламент.

Агресивното поведение не носи политически дивидент на никого, заяви той.

"Заявяваме готовността си да водим смислен и целенасочен диалог с останалите парламентарни групи. Държим този диалог да се случва по правилата на политиката. Възможностите пред настоящия парламент не са много. Едно евентуално редовно правителство ще трябва да се ползва с подкрепата на поне три или повече формации. За нас от ГЕРБ-СДС има два възможни варианта за развитие на настоящата политическа ситуация. Първият е максимално широк кръг политически сили да излъчим управление като съставим правителство на споделената отговорност. Готови сме да направим крачна назад. Готови сме да водим диалог. Вторият вариант са нови предсрочни парламентарни избори", обяви Биков. 

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 седмица
Правителство на " споделената отговорност" или на колективната безотговорност, а Биков? Сигнализирай за неуместен коментар