fallback

МС гледа нов размер на социалната пенсия за старост

Ще разгледат програма за овладяване популацията на безстопанствените кучета

19.06.2024 | 08:32 Автор: Тодор Петров

На заседание днес служебният кабинет предстои да разгледа проект на Постановление за определяне на нов размер на социалната пенсия за старост. Той се внася от министъра на труда и социалната политика, съобщиха от правителствената пресслужба. 

Служебните министри ще обсъдят приемането на отчет за изпълнение на Националната програма за овладяване популацията на безстопанствените кучета на територията на страната.

В предварителния дневния ред на заседанието е и решението за отчуждаване на имоти във връзка с изпълнението на проекта за модернизация на железопътната линия София – Пловдив: железопътни участъци София – Елин Пелин и Елин Пелин – Септември, на територията на област София и Софийска област. А също така и проектът на Решение за отнемане на земеделски земи от Министерството на отбраната и включването им в държавния поземлен фонд.

Служебните министри ще разгледат и решение за създаване на Постоянна междуведомствена комисия по въпросите на образователната дейност сред българите в чужбина.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR 

fallback
Още от България
fallback