МС гледа нов размер на социалната пенсия за старост

Ще разгледат програма за овладяване популацията на безстопанствените кучета

19.06.2024 | 08:32 Редактор: Тодор Петров
МС гледа нов размер на социалната пенсия за старост

На заседание днес служебният кабинет предстои да разгледа проект на Постановление за определяне на нов размер на социалната пенсия за старост. Той се внася от министъра на труда и социалната политика, съобщиха от правителствената пресслужба. 

Служебните министри ще обсъдят приемането на отчет за изпълнение на Националната програма за овладяване популацията на безстопанствените кучета на територията на страната.

В предварителния дневния ред на заседанието е и решението за отчуждаване на имоти във връзка с изпълнението на проекта за модернизация на железопътната линия София – Пловдив: железопътни участъци София – Елин Пелин и Елин Пелин – Септември, на територията на област София и Софийска област. А също така и проектът на Решение за отнемане на земеделски земи от Министерството на отбраната и включването им в държавния поземлен фонд.

Служебните министри ще разгледат и решение за създаване на Постоянна междуведомствена комисия по въпросите на образователната дейност сред българите в чужбина.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR