Убийството на Стоянова не е свързано с работата й, смята кметът на Пазарджик

Жената никога не е била решаващ фактор при вземането на решения

13.01.2015 | 13:00 Редактор: Ирина Георгиева
Убийството на Стоянова не е свързано с работата й, смята кметът на Пазарджик

Убийството на Татяна Стоянова, началник на кметския кабинет в Пазарджик, не е свързано с работата й, смята кметът на града Тодор Попов. На пресконференция, той обясни, че жената никога не е била решаващ фактор при вземането на решения.

"Искам да избегна всички спекулации относно причините. Стоянова беше професионално подготвен и отговорен човек. Нямаше нищо общо с обществените поръчки и проектите за града и не е била фактор при взимането на решения. Тя само осъществяваше координацията между звената, както и беше говорител на общината." - коментира Попов.

Кметът на Пазарджик уточни, че Стоянова е застреляна с повече от пет куршума, но не знае дали всички са били в областта на главата.

"Не мога да си дам отговор защо и как някой може да я застреля като куче?" - коментира Попов, който се разплака в началото на пресконференцията. 

Градоначалникът коментира, че е бил близък със служителката си, но не толкова, колкото да е запознат с подробности от личния й живот. По негови думи Стоянова не е споделяла с него и други колеги да е получавала заплахи или да е имала някакви притеснения. Даже напротив - на 12 януари пиарката е била весела на именния си ден.

Кметът на Пазарджик не смята, че убийството е с цел да го сплаши

"С поведението си в годините като управленец не съм дал никакви поводи да ми се отправят заплахи, защото съм се опитвал добре да си върша работата. Така че никога, по никакъв повод, не съм получавал някакви заплахи." - заяви кметът на Пазарджик.

Припомняме, че около 18:40 на 12 януари в МВР Пазарджик е получен сигнал за жена в безпомощно състояние, открита пред дома си в Пазарджик. В последствие е констатирана смъртта на началника на кмета на Пазарджик Татяна Стоянова. Тя заема поста от 2007г., още при първия мандат на Тодор Попов. Хора от общината я сочат като "дясната ръка" на градоначалника. Убитата от дълги години е журналист, не е семейна и няма деца.

Разследващите работят по всички възможни версии за убийството на Стоянова, съобщиха от МВР. Вече има разпитани по случая. Констатирани са шест огнестрелни рани по тялото на жертвата, съобщават от МВР. Продължават оперативните и процесуално-следствените действия по случая.

На местопрестъплението е извършен допълнителен оглед. Назначени са съдебно-медицински, балистични и ДНК експертизи. Проведени са разпити на свидетели. Към момента, в хода на разследването са установени три видеокамери в близост до местопрестъплението, записите от които се преглеждат.

Интензивните действия за установяване на извършителя на тежкото криминално престъпление и изясняване на евентуалните мотиви продължават.