fallback

Да изродиш бебе на паркинг: Случаят на Калинка Пенева от Сушица

Малката Мелек се родила с тегло 2500 грама

18.06.2024 | 13:47 Автор: Тодор Петров

Бебе проплака на паркинга на областната болница във Велико Търново. 32-годишната майка Калинка Пенева не успя да стигне до родилното отделение и роди момиченцето си в колата.

В петък д-р Мария Росенова, специализант по хирургия в болницата във Велико Търново, консултирала болен в Спешното отделение. На двора я пресреща разтревожен мъж, който търси помощ за съпругата си, която ражда в кола на паркинга.

"Веднага тръгнах с него към паркинга, в автомобила тя вече беше започнала да ражда, като главичката и раменцата на бебенцето вече се бяха появили. Потупахме го по гръбчето и детенцето веднага проплака. Увихме го в одеялце и изчакахме специалистите да дойдат. Пъпчето беше отрязано в колата, но от специалистите", разказа тя.

Д-р Росенова и студентката по акушерство Петя Друмчева първи посрещнали бебето в автомобила, без никаква акушерска практика. Минути след това на място пристигнали и екип от Родилно отделение. 

Това е четвъртата рожба на Калинка Пенева. Малката Мелек се родила с тегло 2500 грама. "Благодаря им много, че са грижовни, че обърнаха внимание и полагат грижи от себе си", сподели майката.

Бебето и майката са в отлично състояние и вече са изписани вкъщи - в близкото до Велико Търново село Сушица.

Вижте повече в репортажа.

fallback
Още от България
fallback