Посрещаме горещ вторник, краткотрайните валежи продължават

Максималните температури в страната ще бъдат от 25 до 35 градуса

18.06.2024 | 06:00 Редактор: Вяра Димова

Денят ще започне с минимални температури в страната от 14 до 22 градуса, по морето до 21. Пред обед ще бъде предимно слънчево. Следобед над Югозападна България и над Добруджа ще се развиват мощни купести облаци с краткотрайни валежи и слаби гръмотевици в планините от югозападните райони. Вятърът ще бъде слаб със скорост до 20 км/ч.

Максималните температури в страната ще бъдат от 25 до 35 градуса, в Сандански - до 39, а по Черноморието - около 26-29 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над Черноморието сутринта ще бъде слънчево, следобед ще има разкъсани облаци, но без валежи. Максималните температури на въздуха ще бъдат до 28-29 градуса. Вятърът ще бъде слаб - до 20 км/ч. Температурата на морската вода ще бъде около 24-25 градуса. 

Ще има прегърмявания в Рила и Пирин. Вятърът по високите части, над 2500 метра височина, ще бъде умерен от север със скорост до 25 км/ч. Максималните температури за деня - над 2500 метра височина, ще бъдат около 10 градуса, а на 1500 метра - около 18 градуса.

В сряда ще има повече слънчеви часове. Над планините ще се развива купеста облачност, с възможност за превалявания в Централна Стара планина. В четвъртък и в петък ще бъде горещо с температури в населените места от 33 до 39 градуса.

Разхлаждащи валежи се очакват в събота и в неделя. Слабо ще се понижат температурите, но ще се задържи горещо. Следобед в южните райони ще развиват мощни купести облаци с гръмотевични бури и условия за градушки.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 4 седмици
В коя държава е този горещ вторник и колко ще са температурите? Сигнализирай за неуместен коментар