В София започват следващи обработки на тревните площи срещу комари и кърлежи

Третираните терени ще бъдат обозначени

17.06.2024 | 18:14 Редактор: Вяра Димова
В София започват следващи обработки на тревните площи срещу комари и кърлежи

Започват следващите обработки срещу комари, както и срещу бълхи на обществените тревни площи на територията на Столичната община. Първите обработки са извършени през месеците март и април. Предстои да бъдат обработени всички паркове, градини, зелени площи, междублокови пространства към районните администрации, гробищни паркове и транспортни обекти.

Разпределението на обектите е съобразено с моментното изпълнените на дейностите по косене на тревните площи, съобщиха от Дирекция "Зелена система". Дейностите се извършват по предварително изготвени графици, но се съобразяват с метеорологичните условия, изпълняват се при благоприятно време и при ниско окосена трева.

Днес обработките започват от районите Оборище, Панчарево и Нови Искър, както и в парковете Южен парк II и Южен парк III част.

Третираните терени се обозначават от изпълнителите предварително с табели за вида обработка. При получени сигнали от граждани за кърлежи, гризачи, бълхи и други на общински терени към районните администрации ще се маркират рисковите места и тези участъци ще се подават на фирмата изпълнител за допълнителни третирания в рамките на определените площи.

Обработките срещу бълхи, ще се изпълняват рано сутрин след 06:00 часа, а тези срещу комари след 22:00 часа, съобразно тяхната специфика. 

Снимка: архив, БГНЕС