ГЕРБ-СДС изготвя документ за правителство на споделената отговорност

Последните избори струваха на държавата 120 млн. лв., заяви Деница Сачева

17.06.2024 | 16:00 Редактор: Толя Стоянова

"Имаме съгласие по отношение на разпределението на местата. Всички парламентарно представени групи се съобразиха с електоралната тежест и се подписахме, с изключение на БСП, около съгласие. Колегите от "Величие" се съгласиха с това да нямат излаз на първи ред. Говорим за правителство "на споделената отговорност" и документа, който ще предложим за обсъждане, ще бъде точно такъв. Това е единствената възможна формула, хората се измориха от политика на конфронтация. Трябва да покажем кой с кого може. Ние надмогваме нашето политическо его и тяснопартийни интереси. Искаме да работим за това да се успокои държавата и да престане тази спирала от избори. Последните избори струваха на държавата 120 млн. лв. До този момент сме дали над 500 млн.", коментира Деница Сачева от ГЕРБ-СДС на брифинг след разговорите с ДПС.

Утре предстоят срещи с БСП и ИТН. От срещата на ГЕРБ-СДС с ДПС става ясно, че имат много сходства в приоритетите, част от тях и по въпроса с Шенген. Към "Величие" от ГЕРБ не са отправили покани за разговори.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
1 rate up comment rate down comment 0
Как не?
преди 4 седмици
Каква споделена " отговорност"? За 35 години не се сещам някой да е поел отговорност за каквото и да е.... Посолството е наредило да предприемем последната крачка по пълноценното участие във войната и затова " отговорността" щяла да бъде " споделена". За коалицията на желаещите в Ирак и Афганистан имаше ли отговорност? Сега ще има. Не си мислете, че това, че вкарахте България във война, ще ви се прости. Тази ще ви е последната уйдурма, след която ще понесете отговорност, ама наистина. Сигнализирай за неуместен коментар