fallback

Опашки и недоволство в Хасково: Подаваме за лични документи тук, трябва да ги вземем в София

Много от изселниците използват посещението си у нас, за да подновят документите си

17.06.2024 | 13:48 Автор: Беатрис Младжова

Много сънародници с двойно гражданство - и българско, и турско, бързат да оправят документите си. Паспортната служба в Хасково работи на пълни обороти.

Документът, подаден като експресна поръчка за 8 часа, ще може да се получава само в София - лично или от упълномощено лице. Според хората от Хасково това на практика обезсмисля бързането, защото пътят до столицата е дълъг. 

"Да се тръгне от тук и човек на възраст да отиде там. Това е просто необмислена работа. Всичко е губене на време. По презумпция всяко едно губене на време в ущърб на човека", възмущава се Веселин Хасбалиев.

От паспортната служба подчертават, че смяната на личния документ не е задължителна. А днес в Хасково се извиха и опашки. Причината не е в издаването на новите лични документи, а в мюсюлманския празник Рамазан Байрам. Много от изселниците използват посещението си у нас, за да подновят личните си документи. 

От МВР са създали специална организация заради струпването на хора. Всички гишета в паспортната служба работят на пълен капацитет.

Вижте повече в репортажа.

 

fallback
Още от България
fallback