fallback

Горящият влак се движел със 120 км/ч, едни спасявали пътниците, други - гасили огъня

Компресорите прегрели от жегата, машината е 30-годишна

12.06.2024 | 18:54 Автор: Елеонора Танева

Огънят във влака София - Бургас е тръгнал от компресорите, които са прегрели от жегите. Пожарът избухна в бързия влак София - Бургас. За щастие няма пострадали. Пътниците са били евакуирани. 

Пламъците тръгнали от локомотива малко преди три часа следобед, преди влакът да навлезе в товарна гара Владимир Павлов. В него са пътували 80 пътници, които са били евакуирани, благодарение на бързата реакция на машинистите. 

"Успяха да спрат бързо влака, защото той се движеше със 110-120 км/ч и огънят се разгорява по-бързо. Спряхме и вадехме пожарогасителите от влака  и спряхме пожара бързо. Ок компресорите е тръгнал огъня, машината е 30-годишна. И жегата е виновна, не че някой не си е свършил работата, то горещо, като върви  и тя се нагрява там", обясни кондукторът Веселин Василев.

Огънят е потушен още преди да дойдат пожарникарите.    "Имаше малки деца, ние отидохме да ги сваляме, а колегите гасиха машината, защото тя гореше цялата отдолу. Изгасиха я за пет минути, дойдоха пожарните. Установиха, че отдолу са се запалили компресорите", допълни Василев.

Пожарът обърка разписанието на влаковете. Христо с часове чака в жегата, за да се прибере до Айтос.

"Обичам да пътувам с влак, но вече няма да обичам, много закъсняват, не идват. Жалка история!", сподели Христо.

Към 17 часа композицията беше изтеглена от гарата.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от България
fallback