Румен Радев наблюдава съвместните бойни стрелби "Шабла 2024"

Президентът беше посрещнат с тържествен строй от почетен караул

12.06.2024 | 14:12 Редактор: Деси Николова
Румен Радев наблюдава съвместните бойни стрелби

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев наблюдава съвместните бойни стрелби "Шабла 2024" в деня за високопоставени гости. Държавният глава, придружаван от съпругата си Десислава Радева, поздрави военнослужещите, които се включиха в учението на зенитния полигон на Военновъздушните сили "Шабла", за отличното представяне и за професионалното и отговорно изпълнение на задачите.

В "Шабла 2024" участват формирования от Военновъздушните сили и Сухопътните войски, осигурявани от Военноморските сили. В съвместните бойни стрелби се включиха самолети-изтребители МиГ-29, щурмови самолети Су-25, вертолети Ми-24, преносими зенитно-ракетни комплекси и зенитно-ракетните комплекси С-125 "Нева".

Военнослужещите от трите вида въоръжени сили проведоха съвместни действия от процеса на подготовка, планиране и управление на наземно базирани и авиационни средства за противовъздушна отбрана. Целта е повишаване на бойната подготовка и нивото на взаимодействие и координация при участие в противовъздушни операции в национален и съюзен формат.

На полигона "Шабла" президентът беше посрещнат с тържествен строй от почетен караул.

Снимка: Прессекретариат на президента