fallback

Петко Сертов се е върнал в България

Сертов е влязъл в страната с автомобил, управляван от брат му

12.01.2015 | 11:28 Автор: Ирина Георгиева

Бившият председател на ДАНС Петко Сертов се е върнал в България тази нощ около 1.30 часа. Това съобщи вътрешният министър Веселин Вучков.

Сертов е влязъл в страната с автомобил, управляван от брат му.  

Петко Сертов е снет от всички информационни системи, в които беше подаден за издирване.

Припомняме, че бившият председател на ДАНС  е изчезнал, след като е оставил мобилния си телефон у дома. Съпругата на Сертов е съобщила за неговото изчезване. 

На 23 декември се появиха достоверни данни за пребиваването на Сертов в Атина. Тогава главният секретар на МВР Светлозар Лазаров призова бившия шеф на ДАНС  при първа възможност да представи документ за самоличност в районно управление, независимо на коя държава-членка на ЕС се намира, с оглед прекратяване на предприетите по случая процедури.

На 23 декември Лазаров уточни, че в реално време българската полиция е била информирана за пребиваването на издирвания мъж на територията на южната ни съседка - на 20 декември Сертов се е регистрирал с българската си лична карта в хотел в в близост до Атина. На следващия ден е забелязан, видимо спокоен, да се разхожда в района и да вечеря. Напуснал е хотела в 8.00 часа на 22 декември.

fallback
Още от България
fallback