fallback

Опасно горещо! Жълт код за високи температури в цялата страна във вторник

По Черноморието ще бъде предимно слънчево

10.06.2024 | 16:05 Автор: Толя Стоянова

Предупреждение от първа степен за опасно високи температури е валидно за територията на цялата страна за втори пореден ден. След топлия понеделник във вторник, 11 юни, също е обявен жълт код за горещо време.

При екстремно високи температури от първа степен метеоролозите предупреждават да бъдем внимателни. Възможни са здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца.

През нощта ще бъде предимно ясно, временни увеличения на облачността ще има над Североизточна България и на места там ще превали. Ще духа слаб югозападен вятър. Утре отново ще бъде предимно слънчево. Следобед над планините  ще се развива купеста облачност, но само на изолирани места там ще има краткотрайни валежи. Ще духа слаб югозападен вятър. Концентрацията на сахарски прах от север ще намалява. Остава горещо с максимални температури между 34° и 39°, малко по-ниски по Черноморието, в София - около 33°, съобщи НИМХ.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево и почти тихо. Максималните температури ще са между 27° и 32°. Температурата на морската вода е 22°-24°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от България
fallback