„Атака” на протест пред посолството на САЩ

Поводът е 71 години от бомбардировките над София, посочват от партията

10.01.2015 | 15:56 Редактор:
„Атака” на протест пред посолството на САЩ
„Атака” на протест пред посолството на САЩ

Симпатизанти на партия „Атака” се събират на протест пред посолството на САЩ по повод 71 години от бомбардировките над София, съобщават от  пресцентъра на партията.

"Това е традиционен митинг на "Атака" по случай годишнината от варварските бомбардировки над столицата. На 10 януари 1944 г. се изсипват хиляди бомби над цивилното население от страна главно на американски пилоти, които не се спират пред това да убиват цивилни, да взривяват деца. Потомците на тези варвари сега са в този бункер, наречен американско посолство", коментирал лидерът на партията Волен Сидеров на протеста, цитиран от БТА.

„Атака” иска извинение от САЩ за убитите цивилни хора и обезщетение за щети.

Сидеров е припомнил, че над 12 000 сгради в София са разрушени, 2500 души са убити, над 5000 са ранени тежко, някои от тях са останали инвалиди за цял живот.

По повод случилото се в Париж лидерът на „Атака” е на мнение, че българските медии показват и тълкуват информацията по повърхностен начин. По думите му страната ни е застрашена от подобни удари, заради  "глупавата политика на поредицата от български правителства и особено на външни министри".