Битото от съученици момиче пред Bulgaria ON AIR: Родителите им щели да ме запалят жива

"Тя е с болки, боли я корема, боли я главата, не е добре", разказа майка ѝ

07.06.2024 | 18:48 Редактор: Толя Стоянова

Ужасяващи подробности за поредния случай на насилие сред деца. Вчера ви съобщихме, че 14-годишно момиче е било пребито в двора на 67 ОУ "Васил Друмев" в София в понеделник. Ученичката е била нападната от три момичета и едно момче. Всичко било заснето с телефон. За инцидента става ясно няколко дни по-късно, тъй като никой не споделя за случилото се. Свидетели на побоя са преподавател и младежкият медиатор на училището, които не взимат мерки нито по време на побоя, нито след това. Свидетели разказват, че се чували викове, които наричали момичето "зубър".

"Те ме изчакаха там, бяха около 15 деца, скочиха само четири. Първо се сдърпахме и започнахме да си крещим, и така те паднаха върху мен. Аз не осъзнах колко са върху мен, защото силно ме заболя корема", сподели пострадалото момиче пред Bulgaria ON AIR.

"Тя е с болки в момента, боли я корема, боли я главата, не е добре", разказа майка ѝ.

Сцената се разиграва минути след последния училищен звънец. Няколко дни обаче всички участници и свидетели запазват мълчание от страх за последствията. Първа за побоя разбира директорката.

"Тя не искаше да го сподели, защото не знаеше аз как ще реагирам. Видеозаписът, който видях, не е окей. Аз даже не можах да го изгледам докрай. Бях шокирана и разочарована. Защо има такива деца, по такъв гаден злобен начин да бият едно дете", пита майката.

Всичко се разиграва пред очите на учител и младежки медиатор. Те обаче остават безучастни.

"Момчето беше казало на медиаторката да не се меси", добави пострадалото момиче.

"Спрямо провинилите се служители на училището, мерките ще бъдат съобразени с Кодекса и тежестта на провинението. Ще бъдат дисциплинарно наказани", каза директорът на училището Галина Христова. 

А след побоя идват и заплахите от родителите на агресорите към цялото семейство на битото дете.

"Повече се страхувам за семейството си. Щели са да ни запалят живи, говорят грозни неща", сподели детето.

Вижте повече в репортажа на Мартин Керефейски.