fallback

Разкриха какво е състоянието на простреляното от полицай момче в Плевен

Прокуратурата работи приоритетно по случая

07.06.2024 | 16:55 Автор: Искра Ангелова

19-годишното момче, което бе простреляно от полицай в Плевен, вече е в стабилно състояние. С личния си пистолет служител на МВР в града е стрелял по водача на автомобил, който се опитал да избяга при опит за проверка на пътя.

"МВР няма да толерира превишаване на полицейските правомощия", заяви директорът на Националната полиция. Прокуратурата работи приоритетно по случая.

"Тази сутрин проведохме среща, аз лично с разследващия екип с бащата на пострадалото момче и представихме съответно какво сме свършили на база на събрания към настоящия момент доказателствен материал, становището на наблюдаващия прокурор, на разследващия екип, че ще бъде извършено привличане в качеството на обвиняем на полицейския служител", каза окръжният прокурор Владимир Николов.

"Един изключително неприятен инцидент, за съжаление, в който има участие основно служител на Министерство на вътрешните работи. С действията, непрофесионалния подход, а може би и прибързани действия, но смислени, по безспорен начин е застрашен животът на това момче, което е простреляно в автомобила", поясни директорът на Дирекция "Национална полиция" Атанас Илков, цитиран от БНР.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

fallback
Още от България
fallback