Неуредици в "Илиянци": Ремонт остави част от квартала без транспорт

Няма алтернативи за придвижване дори пеша, пишат ни в HelpBook

07.06.2024 | 15:54 Редактор: Анисия Иванова
Неуредици в

В платформата на Helpbook.info получихме оплакване относно неуредици с градския транспорт в столичния квартал "Илиянци".

Предоставяме пълния текст на сигнала: "От 28 май 2024 г. се наложиха промени в градския транспорт на кв. "Илиянци" - променени са маршрутите на трамваите 11 и 12 . Кварталът остава без алтернативен градски транспорт. Районът е оставен без градски транспорт, автобуси 26 и 27 не са достатъчна алтернатива, защото са преминаващи автобуси към селата.

В района работещите в предприятията са без градски транспорт. Придвижването от спирка "Хюндай" до обръщалото на трамваите 11 и 12 става изключително трудно, тъй като автобус 26 се движи на 40 - 50 мин., а автобус 27 се движи също на големи интервали и жегите през лятото създават опасност от натрупване на много хора в тези автобуси.

В този район няма тротоари и други алтернативи за предвиждаване дори пеша, какво остава за хората, които трудно се придвижват на собствен ход. Необходимо е да се пусне допълнителен автобус за покриване на този проблем, докато трае ремонтът на релсовите пътища, който се придвижва до края на годината. Необходим ли е граждански протест чрез блокажи на пътища и отразяване в медиите, за да помисли някой за редовите граждани, на които е отнето правото на свободно придвижване и създаване на опасност от произшествия по големия път, където минават автобуси 26 и 27.

Това съвпада и с ремонта на Централна жп гара и промяна на влаковете Илиянци - София, с прекачване на София Север. Моля за съдействие, защото няма промяна, която да подпомага гражданите на Столична община, както и гостите на този квартал".

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!

Снимка: БГНЕС