fallback

Летище София е на нивото на аеропортите в Истанбул, Цюрих и Париж по ниски вредни емисии

Устойчивото развитие е най-важният приоритет за СОФ Кънект, заяви Хесус Кабайеро

06.06.2024 | 14:18 Автор: Тодор Петров

СОФ Кънект - операторът на летище София, вече е сертифициран с Ниво 4 по програмата за акредитация за управление и намаляване на въглеродните емисии на летищата. Летище София е първото в България с акредитация Airport Carbon Accredited Level IV - Transformation, която имат само още 8 летища в Европа (новото летище на Истанбул; Парижките – Шарл де Гол, Бурже и Орли; Марсилия; Цюрих; Лондон-Лутън и Базел). 

Акредитацията се определя от европейската асоциация на летищата ACI EUROPE. Най-високата оценка е Ниво 5 на акредитацията.

"Устойчивото развитие е най-важният приоритет за СОФ Кънект. Тази оценка потвърждава ангажимента на компанията към изпълнението на ЕSG стратегията и намаляването на въглеродния отпечатък в съответствие с глобалните климатични цели. Високата акредитация е резултат от целенасочените усилия и ангажираност на целия екип на летище София и демонстрира нашата решимост да постигнем пълна въглеродна неутралност до 2036 г.", заяви Хесус Кабайеро, главен изпълнителен директор на СОФ Кънект.

Къде ще почивате през лятото?

На море в България.
25%
На море в Гърция или Турция.
22%
На екзотична почивка извън Европа.
2%
На планина в България.
6%
На море в Испания, Италия, Хърватска или Черна гора.
4%
Ще ходя два пъти на море - веднъж в България и втори път - в чужбина.
10%
Нямам пари за почивки и екскурзии.
32%
Общо 1000 гласа

fallback
Още от България
fallback