Топъл четвъртък, но с валежи и гръмотевични бури

Максималните температури ще бъдат от 28 до 33 градуса

06.06.2024 | 06:00 Редактор: Вяра Димова

Денят започва с минимални температури от 14 до 21 градуса, по морето - до 20-21 градуса. Сутринта ще бъде предимно слънчево като главно в северните райони облаците ще се увеличават. Следобед ще превали и прегърми като южно от София, по линията Вакарел-Пазарджик, се очакват валежи. Във Велико Търново се очакват и градушки.

По-интензивни ще бъдат валежите в Североизточна България - около 10-12 литра на квадратен метър. Ще се задържи горещо. Вятърът ще бъде слаб със скорост до 20 км/ч. Максималните температури в страната ще бъдат от 28 до 33 градуса. В района на Сандански, Сливен и Кърджали дори до 35 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините в следобедните часове в района на Средна гора и Стара планина ще има прегърмявания с валежи. Вятърът по високите части, над 2500 метра височина, ще бъде умерен от югозапад със скорост до 40 км/ч. Максималните температури за деня, над 2500 метра височина, ще бъдат около 10 градуса.

В петък ще вали по-интензивно в Западна България, а на изток валежите ще бъдат слаби. От събота до неделя ще има повече слънце, без валежи.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Къде ще почивате през лятото?

На море в България.
25%
На море в Гърция или Турция.
22%
На екзотична почивка извън Европа.
2%
На планина в България.
6%
На море в Испания, Италия, Хърватска или Черна гора.
4%
Ще ходя два пъти на море - веднъж в България и втори път - в чужбина.
10%
Нямам пари за почивки и екскурзии.
32%
Общо 1000 гласа

Снимка: pixabay