Вдигнаха пътните блокади край Гълъбово, хората остават в стачна готовност

Дейностите по ремонта на третокласния път Мъдрец - Гълъбово ще започнат на 11 юни

05.06.2024 | 19:10 Редактор: Вяра Димова

След двудневни протести, вдигнаха блокадата на пътя Свиленград - Русе. Протестът на жители на град Гълъбово и околните населени места се увенча с успех, след като на място, с разрешително за строеж, пристигнаха премиерът Димитър Главчев и министърът на регионалното развитие и благоустройството.

Ремонтните дейности на 15-километровия участък започват на 11 юни.

"Неслучайно сме тук. Исках лично да се убедя какъв е проблемът и да видя, че стартира всичко, което и на документи вече е възможно", заяви министър-председателят.

Министър Коритарова обяви, че срокът за изпълнение е 540 календарни дни, а отпуснатата сума е около 20 милиона лева. Отсечката, която ще бъде ремонтирана, е с дължина близо 16 км.

Пътната блокада бе вдигната в 16 ч.

"8 години се боря. Сега вече нещата са в строителя", каза председателят Инициативния комитет за протеста Тенчо Кайряков.

"Надявам се да се стигаме до нещо друго, което да доведе до стачни действия. Това трябва да е минало", заяви кметът на село Обручище Станислав Габровски.

Това не е първото обещание за ремонт на пътя, което протестиращите получават след десетия им протест в участъка. Затова са категорични - остават в стачна готовност.

Вижте повече в репортажа.

Къде ще почивате през лятото?

На море в България.
25%
На море в Гърция или Турция.
22%
На екзотична почивка извън Европа.
2%
На планина в България.
6%
На море в Испания, Италия, Хърватска или Черна гора.
4%
Ще ходя два пъти на море - веднъж в България и втори път - в чужбина.
10%
Нямам пари за почивки и екскурзии.
32%
Общо 1000 гласа

Снимка: БГНЕС