Главчев: Започва основният ремонт на третокласния път Мъдрец - Гълъбово

Срокът за изпълнение е 540 календарни дни, а отпуснатата сума е около 20 млн. лв.

05.06.2024 | 16:43 Редактор: Вяра Димова
Главчев: Започва основният ремонт на третокласния път Мъдрец - Гълъбово

Разрешението за строеж, необходимо да започне основният ремонт на третокласния път Мъдрец – Гълъбово вече е издадено. Това съобщиха премиерът Димитър Главчев и министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова, които отидоха на място, за да разговарят с представители на местната власт и с протестиращи заради лошото състояние на пътната отсечка.

Участъкът е построен преди повече от 45 години и не е основно ремонтиран. След като близо 2 години се бави издаването на необходимите документи, служебното правителство успя да ускори процедурата и разрешението е факт, така че да могат да започнат реалните ремонтни дейности.

"Неслучайно сме тук. Исках лично да се убедя какъв е проблемът и да видя, че стартира всичко, което и на документи вече е възможно", заяви министър-председателят.

"След вчерашната среща на председателя на Агенция "Пътна инфраструктура" с протестиращите направихме всичко възможно, събрахме и последното съгласувателно писмо, което беше необходимо, прегледахме документацията и днес разрешението за строеж е факт", увери министър Коритарова.

Тя допълни, че срокът за изпълнение е 540 календарни дни, а отпуснатата сума е около 20 милиона лева. Отсечката, която ще бъде ремонтирана, е с дължина близо 16 км.

Кметовете на общини в района и инж. Тенчо Кайряков, председател на Инициативния комитет "Обручище завинаги", който е организатор на протеста, специално благодариха на премиера Димитър Главчев и министър Коритарова за бързата реакция.

По целия участък ще бъде положена 2 пласта нова асфалтова настилка, като на места ще се обнови пътната конструкция. Ще бъдат ремонтирани три големи съоръжения – мост над дере, мост над р. Соколница и ж. п. надлез в с. Обручище, както и 32 водостока. Предвижда се изграждането на банкети с ширина един метър по дължината на открития път и края на населените места, където няма предвидени бордюри.

Там, където ще се подменят бетонови бордюри, засегнатата тротоарна настилка ще бъде възстановена. Ще бъде запазен съществуващият габарит на пътното платно.

Къде ще почивате през лятото?

На море в България.
25%
На море в Гърция или Турция.
22%
На екзотична почивка извън Европа.
2%
На планина в България.
6%
На море в Испания, Италия, Хърватска или Черна гора.
4%
Ще ходя два пъти на море - веднъж в България и втори път - в чужбина.
10%
Нямам пари за почивки и екскурзии.
32%
Общо 1000 гласа

Снимка: Пресцентър на Министерски съвет