Главчев: Съкратихме срока за Детската болница, но два дни никой не работеше на терена

Не имитираме активност, а искаме реални дейности, заяви служебният премиер

05.06.2024 | 11:28 Редактор: Елеонора Танева
Главчев: Съкратихме срока за Детската болница, но два дни никой не работеше на терена

Служебното правителство е успяло да договори с два месеца съкращаване на срока за разчистване на терена за бъдещата Национална детска болница - от 7 на 5. Решението е от 1 юни. В началото на правителственото заседание служебният премиер Димитър Главчев съобщи за забавяне на поетите ангажименти.

"Изпълнителят на обекта два дни не извършваше дейности. Когато на високо ниво се взимат решения, това е пример как могат да бъдат бламирани от изпълнител, там нямаше никакви дейности. Днес вече са предприети дейности. Бъдете сигурни, че не имитираме активност, а искаме реални дейности. До последния ден на служебното правителство ще следим какво се случва по този проект, който е приоритет", каза Главчев.

Той посочи, че и други срокове ще бъдат съкратени.

Главчев съобщи в началото на правителственото заседание, че продължават срещите по граничните пунктове с Турция за намаляване на колоните от автомобили и камиони. Днес ще има посещение на ГКПП "Капитан Андреево" - "Капъкуле".

"Целта ни е модернизация на пунктовете. От Турция срещаме пълно разбиране, идеята е да бъде симетрично това, което се приема от едната и от другата страна", допълни служебният премиер. 

Къде ще почивате през лятото?

На море в България.
25%
На море в Гърция или Турция.
22%
На екзотична почивка извън Европа.
2%
На планина в България.
6%
На море в Испания, Италия, Хърватска или Черна гора.
4%
Ще ходя два пъти на море - веднъж в България и втори път - в чужбина.
10%
Нямам пари за почивки и екскурзии.
32%
Общо 1000 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR