Загасиха 41 пожара за денонощието, жена е с изгаряния в Добричко

Лъжливите сигнали са три

04.06.2024 | 09:12 Редактор: Вяра Димова
Загасиха 41 пожара за денонощието, жена е с изгаряния в Добричко

41 пожара са потушени за последното денонощие, съобщиха от Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПБЗН). Пожарникарите са реагирали на 117 сигнала за произшествия.

С преки материални щети са възникнали 16 пожара, от които: девет в жилищни сгради един в спомагателни, временни или паянтови постройки и четири в транспортни средства. Без нанесени материални щети са възникнали 25 пожара, от които: девет в сухи треви, горска постеля и храсти и 14 в отпадъци.

Извършени са 73 спасителни дейности и помощни операции, от които: четири при катастрофи в транспортни средства, 66 техническа помощ и три за оказване помощ на пострадали граждани. Лъжливите повиквания са три.

На 3 юни в 12:12 ч. в пожарната в Добрич е получено съобщение за пожар в къща в село Кочмар. При пожара е пострадала 90-годишна жена, която е с изгаряния по ръцете, лицето и косата. Откарана е от екип на Спешна помощ. Причина за възникване на пожара е небрежност при боравене с открит огън.

Пострадалата е ползвала туристическа газова бутилка, която е била поставена близо до маса, на която се запалва мушамата.

Къде ще почивате през лятото?

На море в България.
25%
На море в Гърция или Турция.
22%
На екзотична почивка извън Европа.
2%
На планина в България.
6%
На море в Испания, Италия, Хърватска или Черна гора.
4%
Ще ходя два пъти на море - веднъж в България и втори път - в чужбина.
10%
Нямам пари за почивки и екскурзии.
32%
Общо 1000 гласа

Снимка: архив, Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)