Ранното чуждоезиково обучение: Ключът към успешното бъдеще на децата

Развива техния интелект и логичното им мислене, отбелязаха Пресиана Шишева и Светослава Койнева

03.06.2024 | 20:48 Редактор: Деси Николова

В най-ранна детска възраст се зараждат любопитството и любовта към знанието. А в съвременния свят чуждоезиковото обучение е фундаментално важно. Съоснователите на школа за ранно чуждоезиково обучение разказаха пред камерата ни за ползите от него.

"Това е обучение, което започва преди 7-годишна възраст на децата. То винаги е много интерактивно и отговаря на техните истински възприятия в тази възраст. Усвояването на езика се случва чрез песнички, чрез приказки и игри", каза съоснователят и директор на "Jolly Kids" Пресиана Шишева в специалния мултиплатформен проект на Bulgaria ON AIR "Бъдещето: Образование 2024".

"Предимствата са страшно много. Най-основното и важно предимство е това, че децата в ранна детска възраст не учат езика, а го усвояват. Усвояват го с абсолютна лекота, без никакви усилия и на изключително високо ниво. Във възрастта от 0 до 7 години мозъците на всички дечица са отворени към това да научат всеки един език почти на нивото на майчиния. Затова приветстваме всички родители да подарят този невероятен дар на децата си", коментира съоснователят и управляващ партньор на "Jolly Kids" Светослава Койнева пред Bulgaria ON AIR.

В школата се редуват активните занимания и времето за игра, защото е важно децата да се чувстват добре и поради факта, че тяхното внимание може да бъде задържано максимум 15 минути.

"Не си представяйте, че това е някаква концентрация като в класната стая. Те не стоят на чинове, не учат и повтарят. Всичко е свързано с различни игри, които са вплетени в една обща тема. При нас винаги се работи през приказки. Една приказка става темата на няколко поредни занимания и децата по тази тема учат песнички, рисуват, правят театър. Повтаряйки едни и същи думички в много различни ситуации, без да им превеждаме, те придобиват усета какво означава тази дума", разясни Шишева.

И двамата гости отбелязаха, че ранното чуждоезиково обучение развива техния интелект, спомага за техните когнитивни умения, развива логичното им мислене и им помага да бъдат по-експресивни и комуникативни.

"Децата стават изключително отворени към света. Много наши родители споделят, че като отидат на почивка в чужбина, децата не се срамуват и страхуват да заговорят деца на английски език и да създадат нови приятелства. Тези деца няма да имат тази бариера, която всички ние, които сме започнали да учим английски език на по-късна възраст, имаме. Те стават изключително отворени", категорична бе Койнева.

Гледайте целия разговор във видеото.


1
0 rate up comment rate down comment 0
Кажи, баба, тенкю!
преди 2 месеца
Владеенето на чужди езици е полезно, но не е достатъчно. Сигнализирай за неуместен коментар