Радев: Самозваните ни евроатлантици са страхливички и неспособни

"Правителството не трябва да проявява колебание за Сребреница", каза президентът

03.06.2024 | 17:31 Редактор: Вяра Димова
Радев: Самозваните ни евроатлантици са страхливички и неспособни

Президентът Румен Радев коментира скандала след позицията на ООН за геноцида в Сребреница.

"Неуместно е българското правителство да проявява колебание и непоследователност, в случай че ние сме съавтори на една позиция за резолюция на ООН. В тази връзка трябва да се установят всички факти и обстоятелства", каза той.

Решението кой ще представлява страната ни на срещата на върха на НАТО по закон взема Министерският съвет, обясни Радев.

"Но с всички произтичащи последствия и историческа отговорност за служебния кабинет. Защото това е екзистенциална среща. На нея се взема решение за войната и мира", допълни президентът.

"Не съм заявявал никога, че България е взела решение за изпращане на свои войски. Нашите самозвани евроатлантици са страхливички и неспособни сами на такова решение, защото знаят много добре, че ще бъдат отлъчени, отритнати от обществото", подчерта още Радев във връзка с войната в Украйна.

Държавният глава заяви, че предизборната кампания се доминира от усещането, че политическите партии губят доверието на избирателите.

"Лутат се в безизходицата, която създадоха със своите коалиции, нарушаването на всякакви обещания пред гражданите и гаврата, която извършиха с българската Конституция. Манипулацията и изопачаването на истината се превръщат в трайна черта на българската политика. Виждаме как се преиначават думите ми, виждаме и цялата ситуация, относно развитието на войната в Украйна", изрази мнение Радев.

Къде ще почивате през лятото?

На море в България.
25%
На море в Гърция или Турция.
22%
На екзотична почивка извън Европа.
2%
На планина в България.
6%
На море в Испания, Италия, Хърватска или Черна гора.
4%
Ще ходя два пъти на море - веднъж в България и втори път - в чужбина.
10%
Нямам пари за почивки и екскурзии.
32%
Общо 1000 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
2 rate up comment rate down comment 0
Така
преди 1 месец
Напълно сме наясно, че евроатлантическите самозванци биха пратили всички българи на фронта, г- н Президент. Сега опитват с план А- да провокират Русия да стреля по българска територия, после ще пратят военнослужещи. Украйна е в колапс и ако не получи жива сила, може да не съществува като държава. В едно есе на Сор$$$$ от 1993г. пише, че войниците срещу Русия трябва да са от Източна Европа, а оръжията- от " цивилизования свят", в който западните "приятели" не желаят да ни приемат. Сигнализирай за неуместен коментар