Родители в Деня на Ботев: Искам децата да познават нашата история и герои

Честванията в София бяха пред бюст-паметника в Борисовата градина

02.06.2024 | 14:05 Редактор: Беатрис Младжова

Точно в 12:00 ч. с вой на сирени почетохме загиналите за свободата на България. Честванията в София бяха пред бюст-паметника в Борисовата градина. Там беше представителният оркестър на гвардейците, както и вокален квартет "Светоглас".

Много родители доведоха децата си, за да ги научат на заветите на Ботев, а десетки граждани и представители на властта поднесоха венци и цветя.

"Искам първо дъщеря ми и сина ми да познават нашата история, нашите герои, искам да знаят какво значи думата "герой" и да разбират какво означава да дадеш живота си за нещо по-голямо от собствения си живот", каза един от родителите.

"Както тези хора са виждали смисъл в нещо, което ние може би сега не виждаме, моите деца да взимат това за пример. Да има някакъв национален идеал. Да преследват нещо, което не е видимо, не е материално", допълни друг родител.


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 месеца
Сега учат децата на евроатлантически " ценности", съгласно които " героите :Зеленски- един чужденец, подложил чуждия нему народ, който " управлява", на безмилостно изтребление, а също и САЩ , които убиват милиони " в името на демокрацията". " За"национален идеал" се възприемат: волята на посолството, членството в еврозоната, както и "интеграцията" в НАТО и федерализацията на ЕС. Казано просто- "националният" идеал на господстващата малобройна клика е да няма България. ЕС " ценности". Сигнализирай за неуместен коментар