fallback

Матей Казийски откри летния сезон в Бургас - какви са цените на шезлонгите?

Спасителните постове се откриват поетапно

01.06.2024 | 14:30 Автор: Беатрис Младжова

От днес официално се открива плажният сезон у нас. Цените на шезлонгите и чадърите остават непроменени - от 6 до 10 лева. Спасителните постове се откриват поетапно и въпреки проблема с кадрите на този етап спасители са осигурени, категорични са от Асоциацията на концесионерите на морски плажове. 

А волейболната звезда Матей Казийски даде старт на сезона в Бургас. Световната звезда изигра демонстративен мач, радвайки се на слънцето и морето. 

"Една такава обстановка само предразполага към по-добри изяви и по-голямо забавление. Аз съм любител и на планина, и на море", коментира волейболистът Матей Казийски.

И докато едни се радваха на спорт на открито, други трупаха слънчеви лъчи на плажа. 

"Днес, на 1 юни, откриваме сезона с два поста, които ще бъдат с четири спасители на работно време от 8 до 18 часа. До 1 юли трябва да открием всичките 11 поста, има между 20 и 30 спасители, нямаме никакви проблеми от гледна точка на спасителите. Водата още е студена - 19-20 градуса", посочи старши спасителят на Северния плаж в Бургас Петър Русев.

Днес плажът в Слънчев бряг получи и отличието "Син флаг", като най-важният критерий е качеството на водата за къпане. От около 300 плажа по цялото ни Черноморие едва 22 са получили "Син флаг" за сезон 2024.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от България
fallback