fallback

Осмокласник удари преподавател, не го пуснал в училище по къси панталони

Директорът е свикал педагогически съвет

30.05.2024 | 20:23 Автор: Толя Стоянова

Ученик от ПГ "Ичко Бойчев" в Благоевград е ударил учител, след като преподавателят го предупредил, че не може да влезе в училището по къси панталони. Инцидентът е станал сутринта, а сигналът за физическа агресия е подаден в полицията в ранния следобед.  

Въпреки че правилникът на гимназията е въвел изискване за носене на ученическа униформа, двама осмокласници се опитали да влязат в училището по къси панталони. Дежурните учители ги помолили да се въведат в приличен вид и да се върнат в училище, след което те напуснали сградата, но за кратко, поясни директорът Антон Драгоев.

"Учениците напускат сградата на училището, след това отново се връщат и в 11:00 часа вече се наблюдава ескалация на напрежението. Влезли са в някаква полемика, ученикът е започнал с вербални нападки, арогантно поведение, обиди, псувни. И се е получило посягане от ученика към учителя, но благодаря на учителя, че се е въздържал", посочи Драгоев, цитиран от БНР.

За инцидента веднага е уведомен родителят на осмокласника, който идва в училището, а малко след това и полицията.

Директорът е свикал и педагогически съвет, на който е бил обсъден неприятният случай, като това не е единствената агресивна проява на ученика. За подобно поведение санкцията е преместване в друго училище.

Какви са намеренията ви за 9 юни?

Ще си почивам.
74%
Заминавам на почивка.
14%
Ще празнувам личен повод.
12%
Общо 828 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от България
fallback