fallback

Главчев: България остава твърдо ангажирана да подкрепя Украйна

По думите му НАТО е мотивация за поколения българи

27.05.2024 | 09:30 Автор: Деси Николова

България остава твърдо ангажирана да подкрепя Украйна, толкова дълго, колкото е необходимо. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев на Пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО, която се провежда в Националния дворец на културата.

"НАТО остава гарант за сигурност и просперитета на България", посочи министър-председателят.

По думите му НАТО беше цивилизационен избор, бе мотивация за поколения българи, имаше основна роля за утвърждаването на демократичните ценности, допринесе за развитието на мира и просперитета в държавата. 

"Драстичното влошаване на нивата на сигурност доказа, че най-базовите ни права и свободи могат да бъдат поставени под сериозна заплаха", подчерта българският премиер.

Пред участниците в пленарната сесия премиерът Главчев посочи, че участието в съюзнически и партньорски инициативи укрепва нашата устойчивост и насърчава един цялостен подход към тези предизвикателства.

"Сега, повече от всякога, трябва да демонстрираме нашето единство и нашата решимост да се справим ефективно с настоящите и бъдещи предизвикателства и заплахи. НАТО не е създаден за противопоставяне, а с положителен дневен ред за защита на нашите ценности на свобода и демокрация", заяви в заключение премиерът Димитър Главчев.

Какви са намеренията ви за 9 юни?

Ще си почивам.
74%
Заминавам на почивка.
14%
Ще празнувам личен повод.
12%
Общо 828 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

fallback
Още от България
fallback