Радев: С папа Франциск имаме обща позиция, запознат е с проблемите на България

Най-голямото предизвикателство пред човечеството в момента е да се спрат кръвопролитните войни, каза президентът

23.05.2024 | 13:01 Редактор: Вяра Димова
Радев: С папа Франциск имаме обща позиция, запознат е с проблемите на България

Обсъдихме с папа Франциск, че най-голямото предизвикателство пред човечеството в момента е да се спрат кръвопролитните войни в Украйна и в Ивицата Газа, и избиването на хиляди невинни хора. Това каза президентът Румен Радев от Рим.

Държавният глава подари на Светия отец оригинална икона на Светите братя Кирил и Методий от втората половина на 19 век - дело на зографи от Софийската иконописна школа. Той присъства и на Божествена света литургия в базиликата "Сан Клементе" в Рим, където Кирил и Методий са служили за първи път на български език. 

"Това изисква осъзнаване, разум и усилията на цялата международна общност. Изразих позиция като неговата, че е време за разум и да заложим на дипломацията. Видяхме, че само с икономически и военни средства не може да бъде постигнат мир. Време е за дипломация", заяви още президентът.

"Папата е запознат с нашите проблеми и пожела повече деца. Да им даваме достойно образование", допълни Радев.

"Нека вашите млади хора да бъдат по-силно вкоренени в България" - такова послание е отправил главата на римокатолическата църква към българите.

Какви са намеренията ви за 9 юни?

Ще си почивам.
74%
Заминавам на почивка.
14%
Ще празнувам личен повод.
12%
Общо 828 гласа

Снимка: архив, Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 месеца
Значи папата се е запознал с ДС и наследниците им и с мафията и олигарсите. Чудесно, може да се моли за България, да я включи в следобедната си молитва Сигнализирай за неуместен коментар