Посрещаме дъждовна и облачна сряда, на запад може да паднат градушки

Максималните температури в населените места ще са от 20 до 26 градуса

22.05.2024 | 06:00 Редактор: Толя Стоянова

Минималните температури ще бъдат от 11 до 16 градуса. Преди обед ще има облаци по Северното Черноморие и превалявания по Дунавското крайбрежие.

През деня от югозапад облаците ще се увеличават. Следобед в западните райони ще прегърми и превали, а на изток ще бъде слънчево. В Западна България има услови за градушки. През нощта ще превали в централните и в западните райони, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова.

Вятърът ще бъде слаб със скорост до 20 км/ч от югоизток. Максималните температури в населените места ще са от 20 до 26 градуса, по Черноморието до 21 градуса.

Над планините ще има облаци и валежи, по-интензивни над Рила и Пирин. Вятърът по високите части над 2500 м ще бъде умерен от югозапад със скорост до 30 км/ч. Максималните температури за деня над 2500 метра височина ще са около 7-9 градуса, а на 1500 метра - около 14-15 градуса.

В четвъртък ще вали в централните и в източните райони. Има условия за градушки в Югозападна България. В петък преди обед ще има слънчеви часове, следобед се очакват валежи в Западна България. Ще захладнее. В събота и неделя ще бъде дъждовно.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Pixabay