Фаталната цифра 9 и силата на съзнанието - на фокус в "Операция История" на 19 май

В предаването от 16:30 часа зрителите ще научат има ли историческо обяснение за нажежаването на страстите по време на избори

17.05.2024 | 10:25 Редактор: Искра Ангелова
Фаталната цифра 9 и силата на съзнанието - на фокус в

Къде са се появили първите земеделци в праисторията, какви са били миграционните потоци преди хиляди години и защо е трагична и фатална цифрата 9 в българската история? Отговор на тези и още въпроси зрителите на Bulgaria ON AIR ще научат в историческото предаване "Операция История" с водещ Росен Петров тази седмица на 19 май от 16:30 часа.

Дълги години се смята, че уседналото земеделие е възникнало в Анадола или Анатолия, след което анатолийски земеделци са мигрирали към Европа и Балканите. Първи гост в студиото при Росен Петров е човек, който оспорва тези твърдения и смята, че има данни за много древно уседнало земеделие и по нашите днешни земи. За тези свои твърдения ще говори Иван Лишков.

Защо  нашенската демокрация почти винаги е вървяла ръка за ръка с мрачната сянка на насилието и скандала и защо все на датата 9 се случват военни преврати? Защо по време на избори страстите винаги се нажежават, прехвърчат искри и така не е от вчера или днес – отговор на тези и още въпроси пред водещия Росен Петров ще се опита да даде журналистът от вестник "Труд", Росен Тахов.

Говори се, че в историята е имало опити и способи съзнанието да се контролира или самоконтролира. На фокус в рубриката "Тяхната история" ще бъдат тайните на съзнанието, контролът над него и гениалните личности като Айнщайн, Тесла и Леонардо Да Винчи. По любопитната тема в студиото ще коментират авторите на книгата "Хиперсъзнание" - психологът Моника Балаян и журналистът Петя Минкова.

Не пропускайте да научите любопитните факти и същината на българската история - тази неделя, 19 май, в "Операция История" от 16:30 часа по Bulgaria ON AIR.