МВнР с важно предупреждение към българите в Северна Италия

Очакват се критични дни с проливни дъждове, вятър и ниски температури

15.05.2024 | 17:51 Редактор: Вяра Димова
МВнР с важно предупреждение към българите в Северна Италия

Министерството на външните работи издаде важно предупреждение за българите в Италия.

Област Ломбардия е засегната от нова вълна на лошо време, с интензивните гръмотевични бури. Днес и утре се очаква да бъдат най-критичните дни с проливни дъждове, вятър и значително понижение на температурите. В областта е обявен оранжев код.

Вследствие на бурите има паднали дървета, малки свлачища, наводнени пътища и подлези. Подобна е ситуацията в Бергамо и в района на Варезе, но най-вече в Милано, където линиите на надземния обществен транспорт се пренасочват.

В 06:30 ч. тази сутрин е пуснатa в действие защитна преграда на жилищните райони Нигуарда, Праточентарио и Изола в Милано. Според информация от местните власти, нивото на реката Севезо се е повишило значително и се е наложила евакуация на засегнатите граждани.

Валежи има и в други региони на Северна Италия – Емилия Романя, Лигурия, Венето, Пиемонт, които са по-умерени. За тези области е обявен жълт код.

При нужда от съдействие, българските граждани в Италианската република, могат да се обръщат към Посолството на Република България в Рим, информират от Ситуационния център на Министерството на външните работи.

Какви са плановете Ви за 9 юни?

Ще изляза на разходка.
74%
Ще бъда в отпуск.
11%
Ще пътувам извън страната.
15%
Общо 582 гласа

Снимка: БГНЕС