Очакваме студена и облачна сряда, валежи ще има почти в цялата страна

В четвъртък и петък валежите ще бъдат често явление

15.05.2024 | 06:00 Редактор: Деси Николова

Денят ще започне с минимални температури в страната от 7 до 12 градуса, по морето до 10 градуса. Над страната ще има значителна облачност. Преди обед ще превалява в западните части от България, а следобед ще вали над западните и крайните южни райони, докато на изток ще има значителна облачност, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

През нощта ще се задържи облачно като валежите ще спират. Ще духа слаб вятър от югоизток със скорост до 30 км/ч. Максималните температури в страната ще са от 10 до 18 градуса, по Черноморието до 16, 18 градуса .

Над планините преди обед ще бъде облачно. В Пирин и Рила ще превали и прегърми. Вятърът по високите части, над 2500 м височина ще бъде умерен от запад със скорост до 30 км/ч. Максимални температурите за деня над 2500 м височина ще бъдат около -1 градуса, а на 1500 м до 7 градуса.  

В четвъртък и петък валежите ще бъдат често явление в западните и северните части от страната. От събота се очаква постепенно затопляне. Дневните температури ще достигат 22, 27 градуса. Преди обед ще има слънчеви часове, а следобед ще валят валежи с летен характер. Условия за силни гръмотевични бури и градушки има в събота и неделя в Западна и в Северна България.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Какви са плановете Ви за 9 юни?

Ще изляза на разходка.
74%
Ще бъда в отпуск.
11%
Ще пътувам извън страната.
15%
Общо 582 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR