Министър Стоянов: До 6 месеца камерите на тол системата ще измерват средната скорост

Очаква се доставката на 273 устройства

14.05.2024 | 14:40 Редактор: Вяра Димова
Министър Стоянов: До 6 месеца камерите на тол системата ще измерват средната скорост

Със заповед вътрешният министър Калин Стоянов възстанови РУ - Полски Тръмбеш и РУ - Стражица и заръча на колегите си да работят за спад на престъпленията в двете общини и за повишаване на разкриваемостта.

Районните управления бяха преобразувани преди две години, наред с множество други полицейски участъци, районни управления, групи за охрана на държавната граница и гранични полицейски управления.

"Когато темите за Шенгенското пространство, за нелегалната миграция, за повишаване на сигурността на гражданите са на дневен ред, няма как да работим с ограничени структури", подчерта вътрешният министър и категорично възрази срещу реформи, започващи от хората на терен.

Откроявайки общите усилия за възстановяване на чувството за справедливост, спокойствие и сигурност у хората, Стоянов изрази увереност, че полицаите, които ще изпълняват служебните си задължения в двете възстановени районни управления, ще оправдаят гласуваното доверие и професионално ще работят за намаляване на престъпленията в двете общини и за повишаване на разкриваемостта.

В отговор на журналистически въпроси, свързани с пътнотранспортния травматизъм, министърът информира за предприетите стъпки, за да започнат тол камерите да измерват средната скорост на моторните превозни средства: "Имаме уверението, че най-късно до 6 месеца това ще се случи. Работим усилено с Министерството на електронното управление и фирмата, която оперира с камерите".

В допълнение посочи, че до месеци се очаква доставката на 273 камери, заявени по обществени поръчки. По думите му това е една малка част от усилията, които МВР влага в намаляването на пътнотранспортния травматизъм – казус, в който ангажимент имат и много други ведомства и агенции.

Относно започналите акции за купуване на гласове министърът на вътрешните работи посочи, че те ще продължат до изборния ден.

"Най-важното е превенцията, абсолютно всеки сигнал следва да бъде обработен максимално бързо и още по-бързо да бъде докладван на прокуратурата, за да продължат съответните съвместни действия", категоричен е той.

Какви са плановете Ви за 9 юни?

Ще изляза на разходка.
74%
Ще бъда в отпуск.
11%
Ще пътувам извън страната.
15%
Общо 582 гласа

Снимка: МВР