Расте недоволството от организацията на движението в София, таксита блокираха центъра

"Ще бъдат чути експерти, ще се види дали това е било най-доброто решение", обяви председателят на СОС Цветомир Петров

14.05.2024 | 14:01 Редактор: Вяра Димова

Националният таксиметров синдикат излезе на протест. Браншът е недоволен от закриването на стоянките в столицата. Реорганизацията на трафика се превърна в ябълката на раздора в Общинския съвет.

"Провели сме разговор с Терзиев по тази тема, ще бъдат чути експерти, ще се види дали това е било най-доброто решение. Трябва да гледаме глобално на София, не можем да гледаме една улица за хората, които живеят там. Пътните артерии са на цяла София, а не на местното население", каза председателят на СОС Цветомир Петров.

За Тодор и семейството му промените в движението представляват голяма трудност, особено за внука му. 

"Всеки ден се налага да спирам на самия булевард, за да кача количката и да го закарам на детска градина. Спирането на булеварда значи затварянето на цяла лента. Отзад започват да крещят, да свират. Майка ми е инвалид, по същия начин е и с нея, вече две седмици не излиза", сподели той.

На този фон протестите не спират. От Българската асоциация на заведенията заявиха, че новата организация на движението в центъра на София пречи на зареждането на търговските обекти. А на протест днес излязоха и таксиметрови шофьори. 

"Унищожените 21 таксиметрови стоянки в широкия център на София, без каквото и да е съгласуване с бранша, е конкретният повод за протеста ни. Без какъвто и да е диалог с нас бяха премахнати поредните таксиметрови стоянки заради реорганизацията на движението от ПП-ДБ-СС", обясни Красимир Цветков от Националния таксиметров синдикат.

Вижте повече в репортажа на Алекс Христов.


1
1 rate up comment rate down comment 0
К.Николов
преди 2 месеца
"Расте недоволството ..." ; - Пълни глупости. .... Имаше 10-15 таксита, вероятно платени да създават клаксонов шум и евтини медийни ефекти ... Велоалеите, и въобще ПРОМЯНАТА в центъра на София са безкрайно нужни, и евала, че най-сетне започват да се случват. Сигнализирай за неуместен коментар