fallback

В Стара Загора от днес приемат електронни заявления за прием в детски градини

05.01.2015 | 16:33 Автор: Мариета Иванова

На 5 януари стартира електронната система за постъпване в детските градини в Стара Загора, съобщават от пресцентъра на общината.

Системата дава възможност за редакция на съществуващите заявления на некласираните деца и за регистрация на нови заявления.

През 2015 година ще може да се регистрират заявления и за децата, които през нея навършват 3 години, т.е. родените през 2012 година.

Електронната система за прием на заявления за постъпване на децата в детските градини стартира на 22 май 2013 г. Към момента на територията на Община Стара Загора работят 26 детски градини/ ОДЗ, които се посещават от 4150 деца. Три от детските градини/ ОДЗ се намират в селата. Предстои откриването на ЦДГ номер 5 "Мечо Пух", изградена по Проект за социално включване на МТСП. Всички деца в риск и родителите им ще могат да ползват услугите на Общностния център, който се намира в непосредствена близост до ЦДГ номер 5 Мечо Пух, където ще работят медицински специалисти по различни направления, както и социални работници.

fallback
Още от България
fallback