МВР обяви строги мерки за безопасно провеждане на баловете, следят за съмнителни лица

Униформените ще дебнат и за наркоразпространение в районите на училищата и учебните заведения

14.05.2024 | 11:35 Редактор: Вяра Димова

От МВР обявиха предвидените мерки около организацията на абитуриентските балове в страната.

"Служителите на МВР, които работят по охрана на обществения ред по време на абитуриентските балове биват инструктирани, като им се възлагат конкретни задачи, свързани с активно наблюдение на лица от криминалния контингент, лица, представляващи интерес за полицията от рискови групи и съмнително поведение. Обръща се внимание на необичайно паркирани МПС-та в районите с празнични мероприятия", съобщи инспектор Милорад Йорданов от Главна дирекция "Националната полиция".

На полицейските служители са поставени и конкретни задачи, свързани с противодействие на наркоразпространението в районите на училищата и учебните заведения.

"Ще бъдем изключително стриктни относно спазването на тези забрани, тъй като тези тържества касаят нашите деца, бъдещето на България. Не можем да допуснем съмнителни лица да обикалят около тези райони", категоричен е той. 

Униформените служители ще следят и за стриктно спазване на изискванията на Закона за оръжията, взривните вещества, боеприпасите и пиротехническите изделия.

"Съгласно закона е забранена употребата на пиротехнически изделия в превозни средства, в близост до леснозапалими материали, в районите на учебни заведения, храмове, манастири, църкви, както и в закрити помещения. Съответните директори могат да предприемат и допълнителни действия", уточни още инспектор Йорданов.

Какви са плановете Ви за 9 юни?

Ще изляза на разходка.
74%
Ще бъда в отпуск.
11%
Ще пътувам извън страната.
15%
Общо 582 гласа