Посрещаме облачен вторник, на места ще превали и прегърми

От събота се очаква постепенно затопляне

14.05.2024 | 06:00 Редактор:

Денят ще започне с минимални температури в страната от 7 до 13 градуса, по морето до 8-9 градуса. Над страната от запад бързо ще се заоблачава. Преди обед на изток ще има слънчеви часове. Следобед ще вали над западните и централни райони, докато на изток ще има значителна облачност, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

През нощта ще се задържи облачно с превалявания в западните райони. Ще духа слаб вятър от югоизток със скорост до 20 км/ч. Максимални температури в страната ще са от 15 до 22 градуса, по Черноморието до 17, 18 градуса.

Над планините - преди обед ще има облаци. В Пирин и Рила ще превали и прегърми. Вятърът по високите части над 2500 м височина ще бъде умерен от запад със скорост до 30 км/ч. Максималните температури над 2500 м височина ще бъдат около 1 градус,  а на 1500 м височина до 9 градуса.  

От сряда до петък валежите ще бъдат често явление в западните и в северните части от страната. От събота се очаква постепенно затопляне. Дневните температури ще достигат 22-27 градуса. Преди обед ще има слънчеви часове, а следобед ще валят валежи с летен характер. Условия за силни гръмотевични бури и градушки ще има и в събота и в неделя в Западна и в Северна България. 

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Какви са плановете Ви за 9 юни?

Ще изляза на разходка.
74%
Ще бъда в отпуск.
11%
Ще пътувам извън страната.
15%
Общо 582 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR