Пътят София-Самоков: Осеян с ями, шофьори пукат гуми

В Helpbook молят за спешни мерки

13.05.2024 | 22:12 Редактор: Анисия Иванова
Пътят София-Самоков: Осеян с ями, шофьори пукат гуми

Добра новина от преди няколко месеца е стартът на изготвянето на проект за ремонтирането на второкласния път, който свързва София със Самоков. Дано няма забавяния, защото положението там вече е критично. Ето какъв сигнал получихме в платформата на Helpbook.info по повод състоянието му в момента:

"Моля за спешни мерки за запълване на огромни дупки по пътя от София до Самоков /през Панчарево и Долни Пасарел/.

Състоянието на пътя е без коментар - дупките са с голям диаметър и дълбочина. Всекидневно всички се налага да минаваме в насрещната лента, за да не останем в поредния гьол на шосето. Когато има колони от коли и ТИР-ове, които също не са малко, положението става опасно за живота.

Свидетел съм как на два пъти шофьори пукат гуми, попадайки в дупка. Когато вали не се виждат големите ями, защото приличат на локви, и някой си остава там, заобикаляме го, докато си измъкне колата и от опасно, положението на пътя става животозастрашаващо! Моля за спешни мерки, защото не бива да има загинали поради небрежност на отговарящата за състоянието на пътя институция, за да се обърне внимание тогава.

С уважение и в очакване на незабавни ответни действия за предотвратяване на пътни инциденти. Достатъчно е да шофирате от Кокаляне до Долни Пасарел, за да се убедите, че не съм преувеличила изобщо, за съжаление", пише нашият потребител.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: БГНЕС