fallback

Факултетът по журналистика на СУ връчи дипломите на випуск 2023 г.

Отличниците на випуска са 39

13.05.2024 | 14:45 Автор: Беатрис Младжова

На тържествена церемония в Аулата на Софийския университет, Факултетът по журналистика и масова комуникация връчи дипломите на своите студенти. Близо 100 бакалаври и магистри от випуск 2023 г. получиха дипломи за завършено висше образование.

Деканът на ФЖМК проф. д-р Веселина Вълканова откри събитието отбелязвайки, че за академичната общност на Факултета по журналистика и масова комуникация годишнините са повод да погледнем с удовлетворение назад, към постиженията на десетките учени и преподаватели, на хилядите випускници на Факултета, които през изминалите вече повече от седем десетилетия допринасяха към авторитета на българското академично образование и държаха високо професионалните стандарти на журналистиката и медиите.

Симона Александрова, бакалавър по "Журналистика" и отличник на випуска, поздрави колегите си, като им честити големия успех - успешното завършване. През нейния поглед 4-годишното образование се оказва не само добър източник на знания, но и място, на което всеки може да се чувства приет и като част от общност. Място, на което се срещат различни хора и успяват да намерят път един към друг и да се подкрепят. Нейното послание към всички студенти е да продължават да любопитстват и към хората наоколо, и към себе си. 

Отличниците на випуска са 39, а двама магистри получават значки за отличници на Софийския университет. Тържеството е едно от най-важните събития в академичния календар на факултета. Тази година церемонията бе под знака на две важни годишнини: 50 години от основаването на ФЖМК като самостоятелно звено в рамките на университета и 135 години от създаването на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Какви са плановете Ви за 9 юни?

Ще изляза на разходка.
74%
Ще бъда в отпуск.
11%
Ще пътувам извън страната.
15%
Общо 582 гласа

Снимки: Bulgaria ON AIR

fallback
Още от България
fallback