Новата седмица ни посреща с дъжд, вторник идват и градушки

Максималните температури ще са от 14 до 18 градуса

13.05.2024 | 06:00 Редактор: Искра Ангелова

Днес минималните температури ще бъдат от 6 до 11 градуса, по Черноморието - до 9 градуса. Над страната ще се установи дъждовно време. Преди обед ще превалява в Източна България, като по-интензивни валежи ще има по Южното Черноморие.

Следобед ще вали над западните и централни райони, а на изток ще има значителна облачност. През нощта над цялата страна облаците ще се разкъсват. Вятърът ще е слаб. Максималните температури ще са от 14 до 18 градуса, в района на Сандански до 23-24, а по Черноморието до 17 градуса.

Над планините преди обед ще има облаци, а в Пирин и Рила ще превали и прегърми. Вятърът по високите части над 2500 метра ще бъде умерен от запад. Максималните температури за деня на над 2500 метра височина ще около от 0 до 3 градуса, а на 1500 метра от 7 до 9, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова.

Във вторник преди обед ще превалява и прегърмява в западната половина от страната. Няма условия за градушки.

От сряда до петък валежите ще бъдат често явление в западните и в северните части от страната. От събота се очаква постепенно затопляне. Дневните температури ще достигат 27 градуса.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Какви са плановете Ви за 9 юни?

Ще изляза на разходка.
74%
Ще бъда в отпуск.
11%
Ще пътувам извън страната.
15%
Общо 582 гласа

Снимка: Pixabay