fallback

Реорганизацията на движението в центъра на София се оказа незаконна

От СДВР съобщиха, че проектът не е съгласуван с пътна полиция

12.05.2024 | 13:34 Автор: Толя Стоянова

Новата организация на движението в центъра на София, която предизвика редица скандали в последните дни, се оказа незаконна. От СДВР съобщиха, че проектът не е съгласуван с пътна полиция.

"Относно отправени медийни запитвания, свързани с новата организация на движението в централната част на столицата в района на булевардите "Витоша", "Патриарх Евтимий" и "Фритьоф Нансен", СДВР информира, че Столичната община не е внесла за съгласуване в отдел "Пътна полиция" проекта със съответните скици и чертежи, върху които са нанесени маркировката, знаковото стопанство и допълнителните съоръжения на пътното платно. Това е изискване, залегнало в нормативен акт на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за организиране на движението по пътищата, отворени за обществено ползване. Едва след като завърши съгласувателната процедура, се узаконява проекта за организация на движението", заявиха от СДВР.

"Няколко пъти заместник-кметът, представители на "Спаси София" много уверено заявиха, че 100% Столична община е извървяла необходимия път, за да съгласува проекта за организация на движението. Този протокол трябва да е подписан от ОПП при СДВР", каза Диана Русинова от Европейския център по транспортни политики.

Какви са плановете Ви за 9 юни?

Ще изляза на разходка.
74%
Ще бъда в отпуск.
11%
Ще пътувам извън страната.
15%
Общо 582 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от България
fallback