fallback

Още едно дете със симптоми на хранително натравяне в Сливен

Повръщало е няколко дни

11.05.2024 | 22:30 Автор: Толя Стоянова

Още едно дете е прието в детско отделение на МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен със симптоми на хранително отравяне. Това съобщи началникът на отделението д-р Люба Бъчварова. Със симптоми на хранително натравяне са регистрирани общо 48 деца от детска градина "Елица". Приетите в отделението деца не са били в тежко състояние.

"Днес приех едно дете, което не се е чувствало добре, след като е повръщало предишните дни. Но, те днес за първи път търсят помощ. И едно детенце, което вчера късно следобед е прието, от същата група. Имало е оплаквания, но тук е за пневмония", обясни тя.

Д-р Бъчварова каза още, че през спешното отделение са преминали три деца, но след вливки са освободени за домашно лечение. Според официалната информация от община Сливен децата са консумирали печени сандвичи с яйце и сирене на 8 май.

От РЗИ са взели проби от персонала, а от ОДБХ проби от храната и натривки от повърхностите в кухнята. Понеделник и вторник са обявени за неприсъствени по възможност на родителите. Във вторник ще излязат резултатите от РЗИ. Храната в детската градина ще се доставя от друга кухня, предаде БНР.

Какви са плановете Ви за 9 юни?

Ще изляза на разходка.
74%
Ще бъда в отпуск.
11%
Ще пътувам извън страната.
15%
Общо 582 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от България
fallback