Протест срещу промените в движението в центъра на София, появиха се още обвинения

"Получихме над 250 становища за 24 часа, от които 223 са "за" проекта", каза Андрей Зографски

11.05.2024 | 18:52 Редактор: Толя Стоянова

Не стихва напрежението около новата организация на движение в центъра на София. Появиха се още обвинения срещу вносителите на предложението. А на този фон – пореден протест се провежда в столицата.

Движението е нормално в центъра на София, няма тапи, въпреки почивния ден. Притесненията на жителите включват както начина на паркиране, така и наличните паркоместа след промените. Пътни експерти отправиха обвинения, че има забележки по протокола и по закона за реорганизацията. От Европейския център за транспортни политики заявиха, че са завели сигнал срещу вносителите "Спаси София - Продължаваме промяната".

"Всичко е направено по законов ред. Направено е по най-прозрачния начин. Получихме над 250 становища за 24 часа, от които 223 са "за" проекта, а само двайсетина са "против", каза Андрей Зографски от "Спаси София".

"Ние смятаме, че оригиналният протокол, който е разглеждан от комисията, не е този, който се представи в публичното пространство. София не разполага с актуален генерален план за организация на движението, последният е от 2011 г.", заяви Диана Русинова от Европейския център по транспортни политики.

Какви са плановете Ви за 9 юни?

Ще изляза на разходка.
74%
Ще бъда в отпуск.
11%
Ще пътувам извън страната.
15%
Общо 582 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)